Trim och Spa

 

Jag är utbildad hundfrisör och har under många år jobbat framförallt med trimning av strävhåriga hundar.

Nu gör jag de flesta raser och tar emot hundar för bad, klipp och trim.

Jag klipper och trimmar enligt rasstandard eller ägarens egna önskemål

Är medlem i Sveriges Hundfrisörförening

sveriges hundfrisörer

Trimning

Strävhåriga hundar trimmas. Det innebär att man plockar bort pälsen med fingrarna. Detta gör inte ont under förutsättning att pälsen är mogen att trimmas. Tre till fyra gånger per år brukar vara lagom. Trimmar man ofta så kan man få fram en dubbel päls vilket innebär att hunden inte blir så naken utan det finns en kortare sträv päls på gång under.Trimmar man alltför sällan så kan en del hundar bli lite tunnhåriga efter plockning. Det tar dessutom mycket längre tid och blir jobbigare för hunden.

Man skall inte klippa en strävhårig hund. Pälsen blir mjuk och tappar pigment och kan därefter aldrig trimmas mer. En sträv päls stöter bort smuts o vatten o tovar inte. Det finns dock tillfällen då det är snällast för hunden att bli klippt. Det kan ex vara vid sjukdom, en gammal hund som inte orkar stå så länge på bordet eller hundar som är födda med mjuka pälsar eller är väldigt hårömma.

En hund som skall trimmas skall INTE schamponeras tre veckor före. Gör man det så sluter sig hårsäckarna kring strået och gör att pälsen sitter hårdare. Pälsen blir också halare och svårare att greppa.

 

Klippning

Klippning görs antingen för hand eller med maskin. Bad ingår i priset då pälsen bör vara ren o fri från ex grus och smuts som annars förstör saxar och skär. Dessutom är en ren päls lättare att klippa och resultatet blir finare. Hunden bör vara så tovfri som möjligt när den kommer. Att reda ut tovor tar lång tid, är jobbigt för hunden och kostar extra. Alternativet är att klippa ner kort och börja om från början. 

 

Borsta och kamma

 

 

 

Välkomna att höra av er för mer info om bokning, tider o priser!

 

 

 

 

IMG_5529 IMG_5539 IMG_3603 IMG_3614  IMG_4700